Basiscursus I

In de Basiscursus ontdek je mogelijkheden van je (digitale) camera en maak je kennis met fotografische technieken zoals belichting, beweging en scherptediepte. Ook leer je verschillende vormgevingselementen binnen de fotografie te gebruiken zoals compositie, kader en standpunt.

Zowel de pure beginner als de iets ervaren, analoge of digitale fotograaf zal iets van zijn gading vinden in deze cursus. Er wordt veel aandacht besteed aan de basistechnieken van de fotografie en tegelijkertijd de nadruk gelegd op het ontwikkelen van “fotografisch inzicht”.

Er wordt uitgebreid ingegaan op de opnametechnieken, o.a:

  • Gebruik van diafragma en sluitertijd
  • Beweging en bevriezen
  • Gebruik van objectieven en mogelijkheden
  • Gebruik van flitsers, filters, statief
  • Gebruik van ISO en witbalans
  • Onder en overbelichting
  • Compositie, belichting en kleurenleer
  • Reis-, portret-, sport/actie-, en reportagefotografie

De lessen worden ’s avonds van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur om de week gegeven in kleine groepjes van minimaal 5 en maximaal 7 personen. Zo krijgt iedereen voldoende persoonlijke aandacht. De kosten voor 5 lessen bedragen € 160 (inclusief lesmap, koffie en thee).

LET OP! LET OP!

De hele maand April ben ik niet in staat om vragen te beantwoorden of mail te beantwoorden. Ik ben namelijk op reis om nieuw fotowerk te maken voor oa de reisfotografiecursus. Jullie zullen geduld moeten hebben tot de eerste week in mei dan ben ik er weer om al jullie vragen te beantwoorden en foto’s te bekijken. Mailtjes en aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst beantwoord.

De aanmelding is pas definitief als het cursusgeld is ontvangen.

Mocht de betaling na 1 week niet binnen zijn vervalt de reservering en kan een ander op de plaats komen. . Indien een workshop is volgeboekt, kan men eventueel op de reservelijst geplaatst worden.

Annuleren Tot uiterlijk 6 weken voor aanvang van de workshop of cursus is annulering mogelijk, het cursusbedrag zal dan teruggestort worden. Daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd. Indien de workshop bij onvoldoende deelname of onvoorziene omstandigheden wordt afgelast, zal het reeds betaalde cursusgeld zo spoedig mogelijk worden teruggestort, of wordt er in overleg een alternatieve datum gezocht.

Vervanging Indien een deelnemer verhinderd is om aan de workshop deel te nemen, kan hij/zij de plek door iemand anders laten innemen. Dit dient tot uiterlijk 2 dagen voor de workshop gemeld te worden. Het betaalde workshop bedrag zal niet worden teruggestort. Mocht een deelnemer van de reservelijst voor de bewuste workshop de opengevallen plaats kunnen innemen, zal het volledige cursusgeld worden teruggestort.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze cursus kun je het beste contact met me opnemen. Je kunt me bellen op 0599-850902 of je gegevens achterlaten via het formulier hieronder.

Agenda voor deze cursus

Datum Capaciteit
7 mei 2019 volgeboekt
14 mei 2019 beperkt
15 mei 2019 volgeboekt
26 augustus 2019 voldoende

Recensies

Een aanrader voor elke beginner die meer uit zijn camera wil halen dan de automatische stand.

Ik ben weer wat wijzer geworden en zeker van plan om een vervolgcursus te gaan doen.

Het leukste vond ik de dierentuin, waar ik alles wat ik geleerd heb in praktijk kon brengen.

Heel fijn dat je de theorie voor je hebt liggen waarbij je je eigen aantekeningen kunt maken.

87 Bekijk alle recensiesop marktplaats.nl