Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Karen Klein en ben sinds een aantal jaren woonachtig in het prachtige Drenthe.

Na afronding van de Fotovakschool in 1993 heb ik een paar jaar freelance gewerkt en gereisd.

Tijdens mijn opleiding heb ik in Amsterdam bij 2 grote fotozaken gewerkt. Klanten daar vroegen vaak waarom ik geen cursussen gaf, ik bleek het heel duidelijk en beeldend uit te leggen. Na een aantal jaren freelance te hebben gefotografeerd en te hebben gereisd, ben ik me na de geboorte van mijn eerste kind gaan toeleggen op het geven van fotografiecursussen. Voorzichtig begonnen en met succes!

Dit succes komt mede doordat ik vind dat in de praktijk leren heel belangrijk is. Mijn eigen opleiding had dat toen niet genoeg vond ik en dat heb ik als groot gemis ervaren. Dus buiten de lessen om ga ik ook regelmatig met cursisten op excursie om een het ander wat geleerd is in de lessen, ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen.

audi car models expensive bmw cars
De meeste cursisten die bij mij op les komen hebben een prachtige camera maar zetten deze eigenlijk alleen op de automaat. Door naar de cursus te komen geven ze aan dat te willen veranderen. Mijn beloning is eigenlijk dat mensen tegen me zeggen: “Is dat alles?” als ze het doorhebben. Ja, dat is alles. Mijn leraar op de Fotovakschool Mich Buschman heeft mij ooit eens iets in 10 min. uitgelegd waar een andere leraar een jaar over had gedaan en ik (en vele anderen gelukkig) dit echt niet snapten. Ook ik zei toen “Is dit alles?” Dit is mijn motto ook, helder en duidelijk uitleggen zonder allerlei moeilijke woorden en er voor zorgen dat iedereen er lol aan heeft en houdt. Want fotograferen is gewoon leuk!

 

Andere hobby’s heb ik ook buiten het fotograferen nl. Westernrijden, hondentrainingen, lezen en scrapbooken.